Vuoden 2016 uutuus: ryhmämatkat Ghardaiaan

Tammikuussa 2016 alamme tarjota uutuuspalvelua: ryhmämatkoja Ghardaiaan, joka sijaitsee Algerian Saharassa M`Zabin laaksossa ja on Unescon maailmanperintökohde. Ghardaia huokuu menneisyyden henkeä onhan suuri osa kaupungin rakennuksista peräisin keskiajalta. Rakennukset ovat säilyneet yllättävän hyvässä kunnossa ja kaupungin sokkeloisilla kujilla voi aistia menneen ajan hengen. Ghardaiassa näet myös sekä miehiä että naisia, jotka pukeutuvat perinteiseen tapaan. Naisten käyttämä asu on kokonaan valkoinen ja naiset pukevat päänsä päälle valkoisen huivin, joka peittää heidän kasvonsa siten, että vain yksi silmä jää näkyviin.

Ghardaiassa voit ostaa perinteisiä käsintehtyjä algerialaisia villamattoja ja muita koriste-esineitä, jotka ovat kohtuullisen hintaisia. Ghardaian lähellä sijaitsee myös kylpylä, jossa voit rentoutua ja nauttia erilaisista hoidoista. Jos haluat lähteä seikkailemaan syvemmälle Saharaan ja asua beduiinien kanssa teltassa kamelivaelluksen aikana, myös tämä on mahdollista.

Ohjelma

Järjestämme ryhmämatkoja Ghardaiaan neljä kertaa vuodessa, yhden jokaisena vuodenaikana, jos vain osallistujia saadaan koottua mukaan tarpeeksi. Otamme mukaan kymmenen ensiksi ilmoittautunutta. Jos ryhmäkoko jää alle kuuden henkilön, joudutaan matka perumaan. Kysy asiakaspalvelustamme tarkempia matka-ajankohtia sekä hintatietoja!
Koulutetut oppaamme matkustavat kanssasi Suomesta Algeriaan. Matka alkaa Helsinki-Vantaan lentokentältä, jonne kokoonnumme kolme tuntia ennen lähtöä. Tarvittaessa järjestämme sinulle lisämaksusta kuljetuksen lentokentälle kaikkialta Suomesta, mutta halutessasi voit tulla kentälle myös esimerkiksi junalla, taksilla tai omalla autollasi. Oppaamme ovat pitkään Suomessa asuneita algerialaisia, jotka osaavat puhua sujuvasti suomea. Algeriassa paikallinen opas on lähes ehdoton edellytys matkan onnistumiselle, minkä vuoksi tarjoamamme tilaisuus onkin ainutlaatuinen. Englanninkielen taito ei ole Algeriassa lainkaan itsestään selvää, joten arabian tai ranskan taitaminen on lähes välttämätöntä. Oppaamme avulla pärjäät kuitenkin, vaikket osaisi sanaakaan ranskaa tai arabiaa.

Lennämme Helsingistä Ranskan kautta Algerian pääkaupunkiin Algersiin. Matka kestää vaihtoaikoineen noin seitsemän tuntia. Yövymme ensimmäisen yön Algersissa, Hotel Beduinissa, josta matka jatkuu seuraavana aamuna lentäen kohti Ghardaiaa. Ghardaiassa vietämme seitsemän päivää. Lähdettyämme Ghardaiasta yövymme jälleen yhden yön Algersissa Hotel Beduinissa, josta matka jatkuu kohti Suomea seuraavana aamuna.

Ghardaiassa yövymme Hotel Berberissä. Ghardaiassa voit valita useista retkivaihtoehdoistamme, joita vetävät paikalliset oppaat, joiden kanssa teemme yhteistyötä. Jokaista päivää kohden on kaksi vaihtoehtoa, joista voit valita itsellesi mieleisemmän. Toinen oppaistamme lähtee kummankin ryhmän mukaan, jolloin sinulla on aina mukanasi opas, joka osaa sekä suomea, arabiaa että ranskaa. Tarjoamiamme retkivaihtoehtoja ovat esimerkiksi retki mattomarkkinoille, retki kylpylään, beduiiniretki, laskettelu hiekkadyyneillä, tutustumiskäynti matontekijän kotona, tutustuminen palmuviljelmille sekä osallistuminen jalkapallo-otteluun paikallisen urheiluseuran kentällä. Voit toki tutustua kaupunkiin myös itseksesi eikä opastetuille retkille osallistuminen ole pakollista.

Matkan hinta sisältää lennot Helsingistä Ranskan kautta Algeriaan sekä Algerista Ghardaiaan ja takaisin, yöpymisen kahtena yönä Hotel Beduinissa Algerissa, yöpymisen Ghardaiassa Hotel Berberissä sekä yhden opastetun retken jokaisena Ghardaiassa viettämänämme päivänä. Hotelliyöpyminen järjestetään toiveidesi ja matkaseurasi mukaan joko yhden tai kahden hengen huoneessa. Jokaisena hotelliaamuna hotellissa tarjotaan runsas aamiainen, joka sisältyy myös matkan hintaan, mutta muut ruokailut eivät sisälly matkan hintaan. Voit kuitenkin varata etukäteen lounaspaketit sekä Hotel Beduinista että Hotel Berberistä. Suosittelemme sinua kokeilemaan monipuolisesti erilaisia algerialaisia ruokia, joista tyypillisimpiä ovat couscous sekä shorba-keitto. Ruokaperinteet vaihtelevat alueittain ja huomaat ehkä eron jo tämän lyhyen käynnin aikana rannikolla ja Saharassa tarjottavan ruuan osalta. Ruuan lisäksi suosittelemme sinua kokeilemaan paikallisia leivonnaisia, jotka valmistetaan usein mannasta ja hunajasta.

Matkan hinta sisältää myös viisumin sekä matkavakuutuksen. Huolehdimme viisumi- sekä matkavakuutuskäytännöistä puolestasi. Asiakaspalvelumme kertoo sinulle mielellään lisää Algeriaan suuntautuvista matkoistamme; tavoitat asiakaspalvelumme maanantaista tiistaihin kello 8-15 välisenä aikana, keskiviikosta torstaihin kello 9-17 välisenä aikana, perjantaisin kello 10-15 välisenä aikana ja lauantaisin sekä sunnuntaisin kello 12-15 välisenä aikana soittamalla numeroon +358 989098765643 tai numeroon +358 234565434. Jos puhelinpalvelussamme on ruuhkaa, jätä viesti vastaajaan, niin asiakaspalvelumme palaa asiaan mahdollisimman pian. Voit myös laittaa asiakaspalvelullemme sähköpostia osoitteella asiakaspalvelu@safiiri.fi . Jos asiasi on kiireellinen, suosittelemme, että soitat mieluummin.